Top
замечтан чужденец гледа българската природа и копнее да научи български език

За нас

Научете повече за нас, нашата мисия и ценности

Study in BG

Мисия и ценности

Вече повече от 10 години провеждаме индивидуално обучение и курсове по български език за чужденци, по шведски и датски език не само в София, но и онлайн по целия свят. Нашата мисия е да предоставяме на нашите обучавани наистина качествени услуги с реална практическа стойност и видим резултат. Учебните програми за различните езикови курсове са плод на знанията и дългогодишния опит на целия ни екип. Стремим се да налагаме високи стандарти в работата, отговорящи на очакванията и на най-взискателните клиенти.

Знаем от какво имате нужда и как заедно да постигнем заявените цели. Ефективно, професионално, с ясен план. И всичко това – в приятна и непринудена атмосфера, която позволява ученето на езика да се превърне в жив и увлекателен процес, в центъра на който поставяме Вас, нашите обучавани!

В работата си се ръководим от следните ценности:

  • Разглеждаме образованието като фундаментален елемент в развитието на личността, като един от лостовете за постигане на просперитет, прогрес, равенство, съгласие и толерантност в обществото и разбиране между културите;
  • Достъпно образование за всички – Убедени сме, че животът в дигитална среда оказва влияние и върху процеса на обучение, като го прави по-гъвкаво, по-богато откъм учебното съдържание и достъпно от всяка точка на България и света;
  • Честност и отговорност – Това е основополагащ фактор във взаимоотношенията ни с обучаваните, както и вътре в нашия екип. Ние сме отговорни и честни към нашите обучавани. Избирайки нас, вие можете да сте сигурни, че работите само с висококвалифицирани професионалисти, преминали строг подбор.
  • Ефективна и целенасочена работа в часовете – Времето е ограничен ресурс, който трябва да се използва разумно. Затова в учебното съдържание включваме не само темите, които са важни и необходими за дадения етап на обучение, но и материли по желание на клиента.
  • Работа в екип – Ние заедно постигаме заявените цели. Учителят насочва и подпомага процеса на учене, за да може всеки обучаван да работи по ефективния за него начин.
  • Индивидуален подход – За нас обучаваният на първо място е личност, притежаваща уникална комбинация от предпочитания, навици, знания и опит. Следователно, в езиковото обучение никога не сме се придържали към  един-единствен „правилен“ подход. Стремим се  да покажем на обучаваните си различни пътища, които да ги доведат до поставената цел.

Защо да изберете Study in BG?

Екип от филолози, говорещи по няколко чужди езика и влюбени в професията си.

Дългогодишен опит в сферата на образованието.

Обучение с практическа насоченост.

Разработени собствени учебни материали.

Успешно сътрудничество с посолства, банки и международни компании.

Повече от 700 студенти от над 30 държави.

Работа в малки групи - до 5 души.

Study in BG - квадратно лого с прозрачен фон

Какви услуги предлагаме

Предлагаме широк набор от курсове по български за чужденци, шведски, датски, норвежки, руски и немски език.

• Индивидуално обучение по език за общи цели

• Групово обучение по език за общи цели

• Корпоративно обучение по чужд език

• Чужд език за професионални цели (включително медицински)

• Изпитна подготовка за езикови сертификати (включително за С1)

• Обучения в подкрепа на ученика

Нашият екип

Екипът ни се състои от специалисти, обединени от обща страст – страст към изучаване на чужди езици, опознаване на нови култури и споделяне на тези знания с широк кръг от хора. Ние сме любознателни и всеки ден с нестихващ интерес откриваме нови неща, с които допълваме и разширяваме нашето преподаване. Учим се  и се усъвършенстваме непрекъснато, за да сме сигурни, че Ви предлагаме обучение,  което не само подобрява Вашите комуникативни умения, но и като цяло разширява Вашия кръгозор.

През годините екипът на школата ни се е променял. Имаме колеги,  на чиято всеотдаденост се дължи основаването на школата и те са незаменима част от колектива. Има и такива, с които сме имали удоволствието да работим в продължение на години, ние и нашите обучавани сме признателни и благодарни за тяхната изключителна професионална работа. Оказваме подкрепа на младите ни ентусиазирани колеги, правещи първи стъпки в професионалното си развитие.

Мениджър

Ника Акимова е мениджър на езикова школа Study in BG.  Завършила е бакалавърска степен по специалност „Скандинавистика“ в Софийския университет през 2011 г. Впоследствие защитава магистърска степен по „Лингвовидактика“ в НБУ (2014 г.).

От март 2014 г. става част от екипа на школата като преподавател по български език за чужденци и руски език. Интересите ѝ са насочени към разработване на учебни програми и създаване на съвременни дидактически материали.

В ролята си на мениджър се стреми да развива школата като модерно място за учене на чужди езици, достъпно от всяка точка на света и обединяващо хора от различни култури в стремежа им да опознаят новото, неизвестното и различното.

ника акимова - мениджър на езикова школа study in bg

Ника Акимова

Мениджър

Отзиви за нашия езиков център

„Казвам се Каролина Димитрова и съм на 27г. и съм ученичка на Елена от вече 4г. Много съм доволна от подхода на Елена като учител по датски език, тъй като тя подхожда изключително индивидуално според нуждите, целите и желанията на ученика. В моя случай се нуждаех от подобряване от ниво B1 на ниво C1, със специфичното изискване да ме подготви да говоря свободно на икономически, бизнес и финансови теми. Елена прие това предизвикателство и с много желание и креативност ме подготви успешно за работа в Дания като счетоводител. Много учители знаят как да преподават по фиксиран учебник, но малко могат да излязат извън тази комфортна зона и да подготвят ученик практически за сфера изпълнена с множество сложни концепции и термини като счетоводството и финансите. Силно препоръчвам Елена като учител на всеки, който има желание наистина да научи западен език, а не просто да притежава някакъв сертификат.“

Каролина

Обучавана по датски език

„Срещата ми с господин Олег Александров беше осъществената ми мечта да изучавам норвежки език. Той е изключителен специалист, търпелив и фин, с богати езикови и културни познания. Всеки час изучаваме нещо ново и интересно. С нетърпение очаквам началото на новата учебна година за да продължа да навлизам във вълшебния свят на скандинавската култура.“

Александра

Обучавана по норвежки език

„Започнах да уча немски с идеята да емигрирам със семейството си. Тази идея отпадна, плановете ни се промениха само за шест месеца, но вече година и половина след това аз продължавам да уча, защото учителят ми преподава така, че да ми е интересно и да ме мотивира да мисля и да се трудя. Часовете ми по немски са най-натовареното време от седмицата ми и най-удовлетворяващото. Самата аз съм учителка с над двайсет години стаж и се уча от него не само на немски, но и на търпение и разбиране към учениците."

Елица

Обучавана по немски език

"Уча в „Стъди ин БГ“ от повече от 4 години, както в група, така и индивидуално. Преподавателите са невероятни, уроците са добре структурирани с много допълнителни материали. Това, което най-много ми харесва е гъвкавото планиране на занятията. Работя на пълен работен ден, имам 2 малки деца под 3-годишна възраст и затова времето ми е ограничено. В момента имам индивидуални уроци по Viber два пъти седмично в удобен за мен момент. Стъди ин БГ са невероятни и горещо препоръчвам да учите тук!"

Дейвид

Обучаван по български език

„Отношението към учениците е много добро. Преподаването е отлично. Часовете са приятни и в тях освен самия език научаваш и за датския манталитет, поведение и култура.“

Емил

Обучаван по датски език

За всякакви въпроси и допълнителна информация - не се колебайте да се свържете с нас